Om oss

En del av svensk entreprenörshistoria

Från blöjbyxor till robotstansning

Vår historia

Plast Petter är ett företag med anor. Verksamheten startade redan på 50-talet, och efter efterforskningar har vi funnit en patentansökan daterad sent 40-tal, som bör ha varit startskottet för vår verksamhet. Det gör oss till ett av branschens äldsta företag.

Ansökan tog sikte på en s.k. blöjbyxa i plast som var tänkt att revolutionera tillvaron för dåtidens småbarnsföräldrar. Sökanden hette Lennart Pettersson och var grundaren till dagens verksamhet.

Lennart bedrev tillverkning av ett antal plastartiklar i en lada utanför Västgötska Hova, från början genom att sy i materialet, men sedan genom att vara en av de första i Sverige att arbeta med modern HF-svetsning. Med tiden blev Lennart, till följd av sitt efternamn och verksamhetsgren, känd i bygden under namnet "Plast Petter".

Vi har inte sett skäl att byta ut det namnet, som för oss står för en liten bit svensk industri- och entreprenörskapshistoria. Dessutom tycker vi att man utan betänkligheter kan bjuda på ett lite lustigt firmanamn när det uppfyller två krav som vi tycker är viktiga. Namnet väcker intresse. Och det läggs på minnet.

Plast Petter och våra siffror

4000

Antal tillverkningsorder vi gör per år

Vi kör både korta och långa produktionsserier och ställer ibland om våra maskiner flera gånger per dag när vi kör färre antal produkter.

10000

Antal tillverkade svetsverktyg

Med tillverkning av kundunika produkter kommer en hel del verktygsframställning. Vi tillverkar och underhåller verktygen för våra kunder.

96.8%

Rätt sak i rätt tid - leveranssäkerhet

Det är av stor vikt att leverera efter våra kunders önskemål. Vi mäter rätt sak i rätt tid och skruvar kontinuerligt för att ständigt förbättra oss.

Medarbetare

“Mitt arbete på Plast Petter kräver att man är lösningsorienterad. Det uppstår alltid små som stora problem som behöver fixas för att hålla produktionen igång. Även om det kan vara tufft ibland så är det ofta stimulerande att ständigt få möjlighet att utvecklas och lära sig själv och andra nya saker.”

Stellan Nyström

Maskinställare och verkstad

Våra medarbetare

Vi i ledningen

Fredrik Ahlström

VD

fa@petter.com 0708 87 25 43

Patrik Brännlund

Plats- produktionschef

pb@petter.com 0708 10 53 38

Sara Blomqvist

Ekonomichef

sb@petter.com 0722 02 93 96

Vi som säljer

Peter Lundegaard

Säljare

pl@petter.com 0704 344535

Jerker Frick

Säljare / kundsupport

jf@petter.com 0506 488 97

Vi som administrerar

Magnus Rikardsson

Produktionsberedare

mr@petter.com 0506 488 88

Ida Eklund

Ekonomi/kundtjänst

ie@petter.com 0506 488 85

Anneli Andersson

Produktionsplanerare

an@petter.com 0506 488 83

Vi som levererar

Annika Andersson

Lager/gods

gods@petter.com

Mats Järlbro

Lager/gods

gods@petter.com

Vi som producerar

Stellan Nyström

Verkstads- och ställansvarig

Markus Nevlund

Verkstad

Christian Jaschinski

Skär

Jesper Alamos Andersson

Operatör

Stig Carlsson

Miljö

Ann-Cathrine Duell

Operatör

Anders Eriksson

Operatör

Therese Eriksson

Operatör

Susanne Gardthman

Operatör

Ulrika Lindström

Operatör

Annika Persson

Operatör

Adrianna Petrovic

Operatör

Darko Petrovic

Operatör

Towe Spjuth

Operatör

Martin Stridh

Operatör

Bli en del av vårt team

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med duktiga medarbetare med olika bakgrunder som vill utvecklas tillsammans med oss! Att arbeta hos Plast Petter är omväxlande och utmanande och du kommer att ingå i en grupp med mycket god gemenskap och sammanhållning.

Av naturliga skäl, ser arbetsbeskrivningarna olika ut för olika tjänster hos oss, men allmänt sett trivs ansvarstagande och noggranna personer med intresse för teknik väl hos oss. Initiativkraft och självständighet under ansvar, är andra värdefulla egenskaper och vi lägger alltid stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan för att bli en del av Plast Petter